Bijuterii moderne pentru femeile care zâmbesc!

Uncategorized / octombrie 26, 2017

Atunci când vorbim despre arta modernă din domeniul bijuteriilor, vorbim automat de femei curajoase, cu atitudine, care vor purta podoabe confecţionate din cele mai năstruşnice materiale, cu distincţia celor mai de preţ nestemate. Sunt doamne şi domnişoare care îi zâmbesc vieţii indiferent de încercările prin care trebuie să treacă. Şi pentru ca sunt femei asumate si deloc banale, viaţa le zâmbeste înapoi sub forma unor bijuterii. Iar aici începe povestea Radei, o femeie unică, a cărei menire este aceea de a crea bijuterii fără de seamăn.

Aradul a făcut cunoştinţă cu Rada Suărăşan în anul 2011, când s-a mutat aici, tocmai din Cluj. A venit aşa cum singură marturiseşte, din dragoste şi când vorbeşte despre acest capitol, observi cu uşurinţă cum i se lumineaza faţa. Viaţa de clujeancă i-a placut, dar Facultatea de Drept nu a încântat-o în mod special aşa că s-a înscris şi la Comunicare si Relaţii Publice, unde l-a intâlnit pe Ciprian, un tânar aradean de-al nostru, carismatic şi jovial care încet încet, i-a îndreptat Radei paşii spre oraşul de pe Mureş. Zis şi făcut, cu dragostea nu te pui, iar astfel eroinei noastre i-a fost schimbat cursul vieţii spre ceva ce avea să o împlinească sufleteşte pe deplin şi anume crearea de bijuterii moderne turnate în lava vulcanică, sare, linte sau boabe de fasole.

O pasiune mai veche

“Aveam o pasiune pentru podoabe putem să le numim chiar zorzoane din facultate, când reparam pentru prieteni sau parinţi. Mai vindeam pe ici pe colo pe la cunostinţe, însă niciodată nu m-am gândit ca aş putea să încep din această pasiune, o afacere. După mutarea în Arad, aici nu cunoşteam pe nimeni, nu aveam nici prieteni iar o dată când am mers la alergat, m-am aşezat pur şi simplu pe o bordura şi am plâns. L-am sunat pe Cipri i-am spus numele strazii şi a venit după mine să mă duca acasă. E singura dată când am plâns”, îşi aminteşte Rada.

După acest capitol, marea roată a destinului a început să se învârtă cu succes, pentru Rada. A intrat în legatura cu designerul arădean, Arina Varga, care a întrebat-o dacă nu ar vrea să îi creeze accesorii, pentru noua sa colecţie vestimentară.

“A fost o colecţie de accesorii inspirate  din anii 80-90, care nu seamănă deloc cu ceea ce fac acum”.

Pas cu pas spre un atelier profesionist

rimele aparate pentru realizarea bijuteriilor le-a cumpărat la finele anului 2013 şi începutul lui 2014, pentru că lumea dorea să îi cumpere creaţiile si ea îşi dorea să facă mai mult. A costat-o undeva în jur de 3000 de euro doar aparatura, excluzând bancul de lucru care a fost şi el în jur de 800 de euro, plus celelalte. Instrumentele de lucru mai importante le-a cumpărat din străinătate, nu pentru că în România nu se găseau, ci pentru ca în ţara noastră, preţurile erau mult mai mari.

Apoi Rada a fost la două şcoli de bijuterie şi din ianuarie 2014 a înfiinţat firma Jamais, care i-a dat serioase bătai de cap cu birocraţia, astfel că a început să simtă gustul afacerii, doar prin 2015.

Prima colecţie de bijuterii, ‘Face the light’ a fost realizată din alamă, dar cel mai mult a lucrat la un pandantiv din argint, creat special pentru soacra sa, cu ocazia zilei de naştere.Previous Post

Sobele de teracotă - Noile tendințe în design propuse de Tempini

Next Post

0 Comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Mai multe articole

Sobele de teracotă - Noile tendințe în design propuse de Tempini

Sobele de teracotă, reinterpretate în obiecte esteti ce de o eleganță aparte sunt noile tendințe în design. Modele...

October 26, 2017